skola7

О нама

Приватна основна школа
„Свети Кирило и Методије“ Нови Сад

почела је са радом школске 2009/2010. године. Испуњава све законом прописане услове рада и реализује школски програм у складу са планом и програмом Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Уписује децу од првог до осмог разреда. Ради се у малим групама које омогућују приступ сваком ученику понаособ.

 

Поред високо квалификованог наставног кадра, у свакодневни рад са децом укључени су психолог, социолог, педагог и педијатар.
У оквиру школе налазe се сала за физичко, универзални спортски терени са различитим подлогама и теретана. Заснована на концепту дневног боравка, школа обезбеђује деци четири квалитетна оброка, доручак, воћну ужину, ручак и слатку ужину, из сопствене производне кухиње.

Деца узраста од 1 до 4 разреда носе униформе прилагођене дневним активностима и годишњем добу. Ђаци реализују домаће задатке у оквиру времена проведеног у школи. Време проведено у школи од 8 -16 часова омогућује квалитетно проведено слободно време. Настава почиње у 9:00 и завршава се у 16:00. Уџбеници, компјутери и остали потрошни материјали обухваћени су ценом школарине.

Захваљујући властитом превозу, који укључује аутомобиле и аутобусе, школа обезбеђује деци повремени или сталан превоз у оба правца. У оквиру летњег и зимског распуста са радом у континуитету наставља летња и зимска школа која подразумева креативан рад и комуникацију на српском и енглеском језику уз коришћење свих спортских капацитета.

Улагати у дететову будућност подразумева да то чинимо од најранијег детињства. Пут којим оно корача заједно са нама посут je сигурношћу и успехом. Јер пут од хиљаду миља почиње првим кораком.

christmas-page-divider-6
skola8

Основна школа ,,Свети Кирило и Методије'' од самог оснивања установе залаже се за концепт дефинисаног одређеног броја деце у разредима, где је акценат на полу индивидуалном приступу, што дефинисана бројност то и омогућује. Наведени приступ сматрамо важним како би посвећеност сваком детету понаособ била на највишем нивоу и у складу са њиховим личним карактеристикама и чињеници да поред деце из наше земље, нашу школу похађају и деца из свих крајева света.
Током боравка у школи деца завршавају своје домаће задатке и увек имају могућност да додатно усаврше области датог предмета које су њихов избор. Стручност и дугогодишње искуство учитеља и наставника то омогућују.
Напредак у раду деце пратимо свакодневно а и путем тестова, наши стручни сарадници у одређеном узрасном периоду резимирају постигнуће деце. Након развојних извештаја, пратећи узраст, деца раде тзв НБС скале (серија задатака у тесту) којим процентуално утврђујемо постигнуће детета у својој узрасној групи. Након тога деца раде Ревиск батерију тестова којим поред структуре утврђујемо и конкретно интелектуално постигнуће детета. Са децом старијег узраста следи наставак тестирања којим пратимо њихова професионална интересовања и у односу на резултат дајемо смернице родитељима о утврђеним чињеницама како би временом били ближи исправној одлуци даљег одабира. Са старијим узрстом деце ради се тест ВИТИ (Векслеров индивидуални тест интелигенције) којим се утврђује интелектуално постигнуће деце након 16. године). Свакако све претходно наведно у функцији је адекватне процене и даљих смерница како би се надаље сагледао приступ раду са циљем унапређења квалитета рада, знања и постигнућа.
Такође, сарадњу са породицама деце сматрамо изузетно важном, како би тимски и усмереним активностима дошли што пре до жељених резултата. Индивидуални разговори са родитељима, наша су редовна пракса, те такав приступ размене мишљења у вези са постигнутим, сматрамо функционално ефикасним.
У школи је још од 2016. године омогућена реализација завршног матурског испита (мале матуре), за коју се деца припремају током целе године у термину намењеном за то.
Свакој породици приликом упознавања са задовољством покажемо и објаснимо концепт рада наше установе, са задовољством дајући одговоре на свако постављено питање. Као и увек остављајући могућност да нас слободно контактирају у свакој ситуацији када су одговори потребни. Свака правовремена информација пуно значи прилико доношења важних одлука.
Савремени приступи образовно васпитном раду омогућују да деца сигурним корацима и са велеким задовољством корачају у будућност и у сусрет новим изазовима.

Шта нас то издваја од осталих

Наставни кадар

Поред високо квалификованог наставног кадра, у свакодневни рад са децом укључени су педијатар, логопед као и стручни надзор психолога и социолога.

Спортски терени

У оквиру школе налазe се сала за физичко, универзални спортски терени са различитим подлогама, теретана и слана соба.

Дневни боравак

Заснована на концепту дневног боравка школа обезбеђује деци четири квалитетна оброка, доручак, воћну ужину, ручак и слатку ужину, из властите производне кухиње.

Сопствени превоз

Захваљујући властитом превозу, који укључује аутомобиле и аутобусе, школа обезбеђује деци повремени или сталан превоз у оба правца.

Летња и зимска школа

У оквиру летњег и зимског распуста са радом у континуитету наставља јесења, зимска, пролећна и летња школа која подразумева креативан рад и комуникацију на српском и енглеском језику уз коришћење свих спортских капацитета.

Будућност

Улагати у дететову будућност подразумева да то чинимо од најранијег детињства. Пут којим оно корача заједно са нама је посут сигурношћу и успехом. Јер пут од хиљаду миља почиње првим кораком.